Angsten en Fobieën

Pak de controle terug en accepteer niet langer dat angsten of fobieën jou leven bepalen. Met hypnotherapie is het mogelijk om je angsten en fobieën onder controle te krijgen en zelfs helemaal te overwinnen, hoe geweldig is dat.

Wat is angst eigenlijk en waarom is het nodig.

Angst is een reactie van je lichaam die je in staat stelt om in levensbedreigende situaties direct te handelen, zonder nadenken. Je sympathisch zenuwstelsel gaat je lichaam klaarmaken voor de vecht of vluchtreactie. Je bloeddruk stijgt, je hartslag gaat omhoog en er wordt bloed onttrokken aan je organen en naar je spieren gestuurd, zodat die zich kunnen aanspannen. Je bent er helemaal klaar voor, wat ga je doen, vluchten of vechten. Je pupillen verwijden zich zodat je beter kunt zien en je gehoor wordt scherper. Je begint te zweten om ervoor te zorgen dat je lichaam na de explosieve actie weer kan afkoelen.

Het is natuurlijk geweldig dat je lichaam dit allemaal helemaal onbewust doet maar als je niet in een levensbedreigende situatie verkeerd en dit gebeurt omdat je bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek hebt dan is het niet zo prettig. Als de angst aanhoud dan maakt je lichaam cortisol, adrenaline en andere stresshormonen aan die je bloedsuikerspiegel laten stijgen en je stofwisseling iets sneller laat werken zodat je meer energie krijgt om actie te kunnen nemen.

In situaties die niet gevaarlijk zijn maar spannend aanvoelen heb je natuurlijk niets aan deze reacties van je lichaam die door je onbewuste op gang wordt gebracht. Het geeft je alleen maar vervelende gevoelens en andere bijeffecten. Doordat alle energie naar je spieren stroomt, gaat je concentratievermogen achteruit. En door te transpireren word je mond ineens kurkdroog (niet bepaald handig als je een presentatie staat te geven). Doordat je blik is aangescherpte ontstaat er een tunnelvisie. En heb je weleens gemerkt dat als je ergens zo zenuwachtig voor bent, je niet meer zo goed creatief kunt nadenken, of kunt relativeren? Dat is ook een bijeffect van angst, andere nadelige bijeffecten kunnen zijn: slapeloosheid, hartkloppingen, aantasting van je geheugen.

Wanneer angst geen reactie is op daadwerkelijk gevaar kan het normaal functioneren in de weg gaan staan en zelfs verlammend gaan werken, we spreken dan ook wel over fobieën. Tijdens verjaardagen of bij de koffie op het werk wordt er weleens gekscherend over gesproken maar angsten en fobieën zijn een veelvoorkomend probleem waar mensen van alle leeftijden en alle lagen van de bevolking mee kunnen worstelen.

De cliënten die bij mij komen hebben vaak een ‘sociale’ angst. Dit is een angst om kritiek te ontvangen, beoordeeld, afgewezen, uitgelachen of vernederd te worden. Maar ook met fobieën die verlammend werken zoals spinnenangst, vliegangst en hoogtevrees.

De behandeling van angsten en fobieën met hypnotherapie

Ik help cliënten succesvol af van hun angsten en fobieën door de angst helemaal weg te halen, te wissen, te verwijderen. Met hypnotherapie maak je contact met het onbewuste en zoals je net gelezen hebt creëert je onbewuste de symptomen van de angst. Na een aantal sessies heb je je angst of fobie helemaal opgelost. Neem die stap en pak de controle terug. Neem contact met me op via dit formulier, bel of app mij via 06 538 77 280.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.