Lief zijn voor jezelf

Lief zijn voor jezelf

Discrimineer jij jezelf omdat je overgewicht hebt?

Vind jij jezelf dom en lelijk, je bent het niet waard. Draag je wijde kleding, verzorg je jezelf minder, geef je minder geld uit aan jezelf. Werk jij harder dan je collega’s omdat je niet ‘lui’ wilt overkomen.

Hou van jezelf, waardeer jezelf, steun jezelf in plaats van jezelf te ondermijnen.

Hoe vaak praat jij negatief over jezelf………tegen jezelf. Zou jij de woorden die je gebruikt en tegen jezelf zegt ook zeggen tegen een ander, een vriendin? Of wil je haar niet kwetsen met die woorden? Waarom wil je wel jezelf kwetsen? Hoe voel jij je als je zo negatief tegen jezelf praat? Stop ermee.

Hoe kan je van iemand houden als je niet van jezelf houd.

Als jij niet van jezelf houdt laat je een ander niet helemaal toe om van jou te houden. Je vindt jezelf het immers niet waard. Als je niet van jezelf houd kan het zijn dat je dit overcompenseert in een relatie en jezelf teveel wegcijfert. Als je kinderen hebt, hoe kan je dan aan je kinderen meegeven dat zij van zichzelf moeten houden, dat zij het waard zijn om van te houden.

Wat gebeurt er met je bij negatieve woorden.

Weet je dat jouw lichaam meer dan 70% uit water bestaat. Masara Emoto heeft een onderzoek gedaan naar de watermoleculen op het moment dat ze kristalliseren. Uit dit onderzoek is gebleken dat woorden een grote invloed hebben op de kristallen. Hoe voel jij je als iemand zich negatief uit naar jou, over jou en hoe voel jij je als iemand lieve woorden tegen je zegt of als je naar mooie muziek luistert.

Ik hou van mij

Vanaf vandaag doe jij het anders. Kijk elke dag in een grote spiegel waarin je jezelf helemaal ziet en zeg: Ik hou van jou, Jij bent een waardevol persoon, je bent mooi van binnen en van buiten. Kijk jezelf aan, sla je armen om jezelf, raak je zelf aan, je armen, je buik, je taille, je benen, raak al die delen van jezelf aan die jij niet mooi vind,…. vond van jezelf en zeg, “ik ben mooi” en meen de woorden die je zegt. In het begin voelt het misschien raar maar je zult merken dat je het steeds oprechter meent en je gevoel over jezelf veranderd. 

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen maak dan HIER een afspraak voor een gratis sessie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.