Meer over mij persoonlijk

Hoi, leuk dat je geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over mij persoonlijk, het werk dat ik doe en waarom ik hypnotherapeut ben geworden.

Meer over mij persoonlijk
Geboren en getogen in Amsterdam. Amsterdam is een heerlijke stad maar momenteel woon ik in Purmerend. Wel ga ik nog graag naar Amsterdam om uit te gaan of even heerlijk door de binnenstad te wandelen. Na de geboorte van mijn eerste dochter zijn we in west- Friesland gaan wonen en ben ik bevallen van nog twee dochters. Met trost mag ik mijzelf moeder van totaal 3 dochters en oma van inmiddels 5 kleinkinderen noemen. Mijn huidige partner is Ton van der Sluijs waarmee ik meer dan gelukkig ben. Wij hebben dezelfde levensinteresses waaronder een gezonde leefstijl, heerlijk wandelen in de natuur, het onderhouden van banden met familie en vrienden en gewoon….heerlijk samen zijn.

Meer over het werk dat ik doe
Met hypnose tijdens hypnotherapie en tijdens een coaching traject help ik je om je leven op de rails of weer op de rails te krijgen door belemmerende gedachten die je kan hebben, zoals angsten en fobieën, aan te pakken. En vergis je niet, je doet het werk helemaal zelf. Ik begeleid je, rijk je handvatten aan die je op weg helpen. Jij verandert, krijgt nieuwe inzichten, verwerkt en verandert oude inzichten die je nu kunnen belemmeren het leven te leiden dat je wilt.

Hypnotherapie
Hypnose is een ondersteunende breed toepasbare methode. Veel mensen hebben een totaal verkeerd beeld van wat hypnose nu precies is. Met hypnose kom je in een staat van bewustzijn die gepaard gaat met gefocuste aandacht en een verminderd bewustzijn van je omgeving waardoor je brein toegankelijker is voor suggestie. Hypnose hoeft niet gepaard te gaan met diepe trance, iedereen is altijd in een vorm van hypnose. Bijvoorbeeld wanneer je heel geconcentreerd ergens mee bezig bent en je het besef van tijd en omgeving verliest. Wanneer je helemaal “in” een film zit of boek. Je hebt misschien ook wel eens meegemaakt tijdens het autorijden, “hé ben ik hier al”. Of dat je uit eten bent en je opeens merkt dat het restaurant gaat sluiten. Jullie waren helemaal opgegaan in elkaar. Voorbeelden van een staat van gefocuste aandacht en een verminderd bewustzijn van je omgeving die wel allemaal herkennen op deze of een andere manier.

Tijdens een hypnose ben je je bewust van al je zintuigen zoals reuk, spraak, gehoor, wat je voelt en proeft. Je behoud gedurende de gehele sessie de controle. Voor het uitvoeren van een succesvolle hypnosesessie dien je bereid te zijn om onder hypnose te gaan, vertrouwen te hebben in de hypnotiseur, bereid te zijn om de gegeven suggesties direct op te volgen en echt geholpen willen worden.

Tijdens de hypnotherapiesessie maak ik gebruik van hypnose om verkeerde overtuigingen die in een eerdere periode in je leven zijn ontstaan te behandelen. Op deze manier kunnen angsten, fobieën en overige ongewenste emotionele gevoelens opgelost worden. De focus bij hypnotherapie ligt op verwerken, herstellen, verbeteren van positieve gedachten en gevoelens en contact maken met je onbewuste. Na een sessie merk je meteen veranderingen op maar kunnen de effecten ook doorwerken. Hypnotherapie bestaat doorgaans uit 3 sessies waarin we inzicht gaan krijgen in het probleem waar je je doorheen wilt werken, je doel gaan bepalen en kijken wat de mogelijkheden zijn om deze te behalen. We halen de oorzaak van het probleem weg en installeren nieuwe mogelijkheden. Als laatste zorgen we er ook voor dat alle zaken, gedachten en gewoontes, die gerelateerd zijn aan het probleem, ook aangepakt worden.

Coaching
Met coaching werken we aan grotere trajecten die doorgaans een halfjaar omvatten om veranderingen teweeg te brengen op vele fronten in je leven. Tijdens dit traject maken we afspraken en werk je er aan om je leven in balans te krijgen. Wat is belangrijk in je leven en wat niet (meer)? Wat is jouw missie, je doel, wat wil je bereiken? Tijdens een coachingstraject maken we maandelijks een persoonlijke afspraak en onderga je hypnosesessies. Afhankelijk van het traject kunnen de maandelijkse afspraken in mijn praktijkruimte plaatsvinden, buiten of in de sportschool. Tijdens het traject hebben we ook telefonisch contact, de frequentie hangt af van de persoon en de doelen.

Thema’s

Stoppen met roken
Doorgaans een behandeling van een 2 tot 3 uur durende sessie en een Mp3 ter ondersteuning. Mocht je na 2 of 3 weken nog een sessie nodig hebben dan maken we een gratis vervolgafspraak.

Virtuele maagverkleining
Een traject die uit 5 sessies bestaat en je krijgt een MP3 mee voor dagelijkse ondersteuning.

Meer over waarom ik hypnotherapeut ben geworden
Het menselijke brein is zo ontzettend interessant, waarom doen we wat we doen. Deze interesse in waarom we doen wat we doen is al jaren geleden ontstaan en ik heb hier dan ook veel artikelen en boeken over gelezen, bestudeerd, uitgezocht, live en online seminars bijgewoond en in de praktijk gebracht.

Dat in de praktijk brengen is niet altijd zonder ups en downs gegaan, het leven gaat nu eenmaal niet zonder hobbels en dat hoeft ook niet. Het leven heeft mij daardoor veel ervaringen gebracht, goede en minder goede. Gevoelens van onzekerheid en vluchtgedrag zijn mij niet vreemd. Ervaringen met misbruik, angst, paniek, depressie en burn-out zijn een aantal van de hobbels in het leven die ik ben tegengekomen. Ik  heb niet altijd hulp gevonden, gezien of er voor opengestaan om hulp te accepteren waardoor ik een aantal jaren voorbij heb laten gaan zonder te groeien. Zonder een gericht doel te bepalen en daadkrachtig te zeggen: tot hier en niet verder, om zo het leven weer in eigen hand te kunnen nemen. De omkeer kwam nadat ik na een lange depressie besloot dat dit de laatste keer moest zijn. Op dat moment heb ik weer de verantwoording voor mijn eigen leven gepakt. Mijn geest weer gevoed en ben ik mijzelf weer gaan ontwikkelen en heb ik grote en mooie veranderingen meegemaakt.

En toen kwam in 2018 Edwin Selij op mijn pad met een webinar. Alles kwam samen tijdens dit zeer interessante webinar. Een aanvulling op alles wat ik had geleerd en gelezen. Op dat moment was ik klaar voor een opleiding tot hypnotherapeut. Geweldig om te ontdekken dat NLP een onderdeel is van hypnose en daarom ook in deze opleiding gegeven word. Ik heb de opleiding via Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij voor Hypnotherapie Practitionar gevolgd en ben daarvoor geslaagd. Tijdens de opleiding ben ik geestelijk gegroeid en heb nog wat verkeerde overtuigingen opgeruimd die zich diep in mij hadden verscholen. Een heerlijk en bevrijdend gevoel. Ik ben nu bezig met de Hypnose 2.0 opleiding voor mijn Hypnotherapie Master training via Hypnose Instituut Nederland. En als ik deze heb afgerond…dan ga ik verder want ik ben nog lang niet uitgeleerd, het menselijke brein is en blijft zo ontzettend interessant.

Laat mij nu jou helpen om te groeien. Sta open voor hulp en accepteer deze ook. Laat niet jaren voorbij gaan maar zeg nu: tot hier en niet verder. Dat is mijn missie, jou helpen om te groeien en inzicht te krijgen in problemen die in der loop der tijd zijn ontstaan en deze te verwijderen. Bepaal zelf je leven en laat dit niet door je pijn, je angst, je gedachten of je verdriet bepalen.

Ik heb het gedaan dus jij kan het ook.